Acco Brands

Acco Brands

Acco Brands heeft er steeds naar gestreefd om een bedrijf te zijn dat anderen als een norm voor kwaliteit en integriteit zien. Nu hebben we de gelegenheid om deze reputatie naar het volgende niveau te brengen, door onze duurzaamheidsprincipes aan onze klanten te tonen.

Wij noemen dit project Taking care of tomorrow.
Taking care of tomorrow is onze belofte aan u, onze collega's, klanten, leveranciers en partners, om uit te kijken naar een duurzame en rendabele toekomst. En het gaat allemaal over de toekomst. Als wij ons succes willen behouden en versterken, moet duurzaamheid de kern worden van wat we doen. We hebben al een sterke historie achter de rug met dit project . We hebben een substantiële vermindering van afval in onze fabrieken bereikt door onze Lean inspanningen.

We kregen onze eerste ISO14001 certificering in 1997 en vandaag zijn zowat al onze fabrieken gecertificeerd. Daarnaast hebben we milieuvriendelijke productassortimenten gelanceerd over de hele wereld.

Wat betekent Taking care of tomorrow voor ons?
Reeds tijdens de ontwikkeling van producten houden we rekening met duurzame richtlijnen op basis van internationaal erkende normen. We herzien ook voortdurend onze bestaande producten zodat ze duurzaam zijn gemaakt en ook zorgen voor een duurzame uitvoering, bijvoorbeeld afzonderlijk te sorteren grondstoffen op het einde van het leven van een product.

Ook zullen onze systemen worden aangedreven door duurzaam imperatieven, zo beïnvloeden we niet alleen wat we doen, maar hoe we het doen, van machines tot uitvoeringsmechanismen.

Wij zijn een bedrijf van individuen. De rol die ieder van ons speelt is doorslaggevend voor het succes van deze onderneming. Wij leveren instrumenten en support tools om onze collega’s duurzaamheid te laten toepassen in hun dagelijkse werk en er voor te zorgen dat de juiste begeleiding en ondersteuning worden toegepast.

Iedereen kan op onze website de doelen en de resultaten van onze jaarlijkse verbeteringsacties in duurzaamheid volgen.