Atoma BVBA

Atoma BVBA

Atoma BVBA begon reeds in 1948 met de productie van het revolutionaire ringensysteem, dat toeliet bladen weg te nemen of te verplaatsen in het schrift.  Intussen staat sinds een aantal jaren de derde generatie – Chantal Vancanneyt en haar broer Pierre-Michel – aan het hoofd van de onderneming.  De allereerste Atoma notebooks, zijn intussen zevenenzestig jaar oud.  Aan het revolutionaire concept van de stevige ringen en de unieke perforaties veranderde helemaal niets.  Het zat van bij de start perfect in elkaar.  

Atoma gebruikt altijd hoogwaardig registerpapier van 90 gram.  Dat is extra wit en extra sterk door de grote vezels.  Die sterkte is nuttig opdat het papier goed zou vasthaken achter de ringetjes. Atoma BVBA is ook gebrevetteerde hofleverancier van België.

Atoma BVBA behoort tot het FSC® Chain of Custody Groepscertificaat van De & D Consult met COC nummer: CU-COC-809718-JO.  De Forest Stewardship Council werd opgericht kort na de VN conferentie van Rio '92 door milieuorganisaties, sociale groeperingen en economische factoren met als doel het nastreven van verantwoord bosbeheer wereldwijd.
Visie van FSC®: De bossen in de wereld vervullen de sociale, ecologische en economische behoeften en noden van de huidige generatie, zonder deze voor toekomstige generaties te beperken. FSC® promoot ecologisch geschikt, sociaal correct en economisch leefbaar bosbeheer van bossen wereldwijd.  Om ook aan de klant de garantie te geven dat het werkelijk om een FSC® product gaat, is een controle doorheen de handelsketen noodzakelijk. Dit gebeurt via de FSC® Chain of Custody certificering. Het papier van onze schriften heeft het FSC® label, alsook de covers in polypropylene, FSC® Mix.  

De Bio-atoma collectie is vervaardigd met gerecycleerde kaften.  
Voor alle producten kun je bovendien handige vullingen bestellen.  Aparte vullingen gebruiken is economisch en milieuvriendelijk, omdat de covers kunnen gerecupereerd worden. De atoma schriften zijn verkrijgbaar met verschillende lineaturen: blanco, L 8 mm, 5 x 5 mm, 4 x 8 mm, 6 x 6 mm, 4 x 4 mm, 10 x 10 mm, seyes en muziek.

Atoma heeft ook een perforator in assortiment, teneinde eigen presentaties te maken.
De ringen van onze schriften zijn ook recycleerbaar.