Durable Belgium NV/SA

Durable Belgium NV/SA

We zijn ervan overtuigd dat economisch succes vandaag de dag alleen mogelijk is als het bijdraagt tot het welzijn van de wereld en niet ten koste gaat van onze toekomst of die van volgende generaties.

Visie en verantwoordelijkheid voor een natuurlijke en menselijke omgeving, waarin het aangenaam leven is, weerspiegelt zich in The Style of Success, de slogan van onze onderneming. Voor DURABLE is deze definitie van succes een ongeschreven filosofie sinds de eerste dag. Van het topmanagement tot en met de stagiairs, maar ook onze leveranciers en zakenpartners, iedereen draagt bij tot het succes van onze producten en diensten.

Het milieu beschermen is één van de grootste uitdagingen die we vandaag de dag kennen. Ieder bedrijf moet zijn verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van het milieu. Uiteindelijk is deze planeet de enige die we hebben. Eco-management kan alleen slagen indien het bedrijf blijft investeren in het milieu.

In overeenstemming met onze richtlijnen, blijft DURABLE zijn ecologisch vriendelijk management optimaliseren. Ons doel is voornamelijk producten te creëren die recyclebaar zijn, rekening houdend met het produceren tegen een zo laag mogelijke kostprijs en het hanteren van een aanvaardbare winstmarge. Om deze doeleinden zo goed mogelijk na te streven, worden er continu kritische analyses gemaakt over de milieuvriendelijkheid van onze producten en de bijhorende productieprocessen. Regelmatig wordt er nagekeken of de gebruikte materialen en verpakkingen nog geoptimaliseerd kunnen worden. Voor verpakkingen vervaardigd door DURABLE zelf, worden er bijvoorbeeld steeds minder grondstoffen verbruikt.

Daarnaast heeft DURABLE een aankoopbeleid waarbij op regelmatige basis overleg wordt gepleegd tussen onze leveranciers en de inkoopafdeling van grondstoffen. Zorgvuldig gebruik van grondstoffen is immers een essentiële stap ter bescherming van het milieu.

Een goede keuze van grondstofleverancier is belangrijk voor DURABLE. Iedere producent en leverancier wordt steeds gecontroleerd op de nodige certificaten en hun regulatiebeleid. Pas als we op deze vragen een duidelijk antwoord hebben, kan tot een aankoop worden overgegaan.

Deze criteria vormen de basis van onze dagelijkse beslissingen.