HSM GmbH + Co. KG

HSM GmbH + Co. KG

Duurzaamheid met HSM
Duurzaam handelen maakt reeds tientallen jaren als vanzelfsprekendheid deel uit van ons doen en laten en begint met energie-efficiënte productie-installaties en -methodes, de productie van duurzame producten, een focus op zeer goede arbeidsvoorwaarden evenals opleidingen en verdere ontwikkelingen van de medewerkers en mondt uit in veelvoudige ondersteuning bij sociale en ecologische projecten.

Kwaliteitsbelofte en bescherming van het milieu door productie „Made in Germany“
De betrokkenheid bij de bescherming van het milieu begint bij ons reeds in de eigen fabriek Een basis filosofie van Hermann Schwelling luidt: Producten te produceren met de kwaliteit “Made in Germany”. Dat geldt niet alleen voor de gefabriceerde producten en componenten, maar ook voor de processen en de relatie onder elkaar. Om dit kwaliteitswerk doorgaand te garanderen, produceren wij het grootste deel van de componenten voor onze producten zelf en investeren continu in de modernisering van hoog gespecialiseerde productie-installaties in Duitsland – om aan onze eigen hoge eisen aan kwaliteit, flexibiliteit, rendabiliteit en bescherming van het milieu te voldoen. Naast het gebruik van een fotovoltaïsche installatie en de aardwarmte worden grote gedeeltes van de kantoorruimtes en fabriekshallen door warmteterugwinning uit de productie-installaties verwarmd. Bovendien zijn sommige HSM fabrieken via milieu-audits gecertificeerd. Herbruikbaar materiaal wordt door de productieprocessen zonder verlies van kwaliteit teruggevoerd. Bij de verwerking letten wij op milieu-verdraagzame en recyclebare materialen. Moderne productie-installaties, de constante optimalisering van de productiestroom evenals korte transportwegen dragen permanent bij aan het doel van duurzame productie.

Producten
Gering energieverbruik, duurzame constructie en het vermijden van milieubelastende materialen onderscheiden onze producten. HSM zet zich in, om waardevolle stoffen te verkrijgen. De verwerking van hoogwaardige materialen garanderen duurzame producten bij uiterst geringe storingsgevoeligheid. Door intelligente technologieën bieden de producten hoogwaardige prestaties bij gelijktijdig zuinige omgang van hulpmiddelen. Daarenboven zijn een groot aantal HSM producten onderscheiden met milieulabels, zoals bijvoorbeeld de “Blauer Engel”.

Medewerkers
Medewerkers maken een onderneming tot wat het is. Wij zetten in op een procesmatig georiënteerde arbeidsorganisatie met een platte hiërarchie en veel ruimte voor individuele ontwikkeling. Door talrijke opleidingen en vervolgcursussen investeert HSM permanent in de toekomst van de onderneming én de medewerkers. Flexibele werktijdenmodules, sport- en gezondheidsaanbiedingen en verdere bijdragen maken een aangenaam en langdurige werkperiode bij HSM aantrekkelijk.

Sociale en ecologische betrokkenheid
Met de ondersteuning van sociale- en milieuprojecten willen wij bewust een bijdrage aan de toekomst leveren. HSM biedt ondersteuning aan voor SOS Kinderdorpen Internationaal, Artsen zonder Grenzen en veel meer. Daarnaast is HSM betrokken bij veel regionale projecten zoals vrijetijdsbestedingen van jongeren, invalide-inrichtingen en de jeugd in sportverenigingen.