Jakob Maul GmbH

Jakob Maul GmbH

Duurzaamheid, milieu-verantwoordelijkheid.

Voor MAUL, gesitueerd midden in de natuur, is een duurzame handelswijze een vanzelfsprekende verplichting. Van het eerste idee tot het recyclen van onze producten zijn onze milieu-experts bezig met de controle van het complete productieproces, op zoek naar mogelijkheden ter verbetering.
De eigenlijke productieprocessen functioneren emissievrij.
Daarbij wordt strikt naar de bestaande verordeningen, onder andere ROHS, REACH, WEEE etc. gewerkt.

In de moderne coatingsinstallatie worden het milieu en de gezondheid van de medewerkers ontzien doordat geen oplosmiddelen gebruikt worden.
Voor het reinigen van metalen onderdelen wordt een systeem met wateroplossing gebruikt.
Verder wordt overtollig poeder opgevangen en opnieuw gebruikt.
Alle kunststoffen die door ons ingezet worden, zijn vrij van cadmium en behoren tot de zogenaamde ongevulde thermoplasten, waarvan het grooste gedeelte gerecycleerd kan worden.

Restproducten die bij de productie ontstaan kunnen daarom grotendeels opnieuw worden verwerkt. Ook voor alle metalen die wij inzetten, bestaan er goede oplossingen voor het scheiden en recyclen. Daarbij wordt er op toegezien dat het verlies zo gering mogelijk uitvalt.

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten proberen we de constructie zodanig te vormen, dat het grootste gedeelte recyclebaar is. Om demontage te vereenvoudigen worden ook eenvoudige schroef- en clickverbindingen ingezet.
Een groot gedeelte van de materialen voor onze producten kan opnieuw gebruikt worden. De oppervlakte van onze Whiteboard serie 2000 MAUL Pro kan bijvoorbeeld tot 98 % gerecycled worden.
Bovendien bestaan vele andere materialen, zoals de staalplaat aan de achterzijde reeds uit gerecycled materiaal.

Dit en nog veel meer doen wij uit overtuiging. Wij gaan met zorg met de dingen om en hechten waarde aan duurzaamheid.
Bij de aankoop van een MAUL product weet u dat u een product koopt, dat met een minimale belasting voor het milieu geproduceerd is, dat kunnen wij u toezeggen.