Novus Bürotechnik

Novus Bürotechnik

Novus: duurzaam en functioneel
Nietmachines en perforatoren voor een leven lang
Novus perforatoren en nietmachines zijn, qua constructie, materiaal en verwerking, gericht op een lange levensduur. Daarom begeleiden onze producten hun gebruikers een werkleven lang – en zijn ze aan het eind nog net zo functioneel als op de eerste werkdag.

Daarnaast betekent een lange levensduur ook het ontzien van grondstoffen en milieu. Bijvoorbeeld de Novus eco-producten,  gemaakt van duurzaam hout-kunststof en Novus re+new, duurzaam door het hoge aandeel aan gerecyclede grondstoffen.

Novus re+new sluit de kringloop
Wij investeren in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe materialen die rekening houden met duurzaamheid. Dit is de reden waarom de perforators en nietmachines in de Novus re+new serie gebruik maken van kunststoffen uit gerecycleerde materialen. Dit zijn kunststoffen die reeds ten minste eenmaal zijn verwerkt. Dit is hoe Novus re+new serie de kringloop sluit.

Ooit was ik een koelkast!
Novus re+new sluit de kringloop

Voor de nietmachines en perforators van de serie Novus re+new worden bijv. oude koelkasten tot gerecycled materiaal verwerkt door een gecertificeerd bedrijf met jarenlange ervaring in de recycling van koelkasten. Zo ontstaan gerecyclede kunststoffen uit zogenoemd ‘post-consumer’ afval. Dat zijn kunststoffen die al minstens één keer na gebruik werden verwerkt als huishoudelijk of industrieel afval. Op deze manier wordt de kringloop gesloten.

 

Certificate of Compliance
Certificate Number: 0131-10-19-CYC-TD
Onze leverancier van gerecycled materiaal is succesvol gecertificeerd volgens de Europese standaard EuCertPlast. Een groep van kunststofverwerkers, kunststofrecyclers en exploitanten van inzamelsystemen heeft dit Europese certificerings- en auditsysteem in het leven geroepen. Het uniforme certificeringsproces geeft zowel de leveranciers als de klanten de zekerheid dat het kunststofafval milieuvriendelijk en conform de normen wordt verwerkt volgens de best practices in de branche.

Een schenking die ertoe doet!
NOVUS re+new ondersteunt het werk van One Earth – One Ocean e.V. tegen plastic in wereldzeeën.
OEOO onderzoekt en ontwikkelt bruikbare oplossingen en informeert over het probleem. Het OEOO-concept van ‘maritieme vuilophaaldienst’ bestaat erin het plastic afval met speciale schepen uit zee te halen en te recyclen.

Met elke aankoop van een product uit de serie Novus re+new gaat een gift tot € 1,- naar OEOO voor de financiering van voorlichtings- en opleidingsprojecten in Duitse basisscholen over de onderwerpen zee afval en plasticvermindering.

Novus re+new
Nietmachines en perforatoren – Milieuvriendelijk geproduceerd

  • Duurzaam door het hoge aandeel aan gerecyclede grondstoffen
  • Volledig recyclebaar
  • Duurzame productverpakking
  • Robuust en functioneel in het dagelijkse werk
  • Waardevast met tot 25 jaar garantie