Staedtler Benelux NV/SA

Staedtler Benelux NV/SA

STAEDTLER is fier op zijn lange productietraditie in Duitsland. Overal ter wereld wordt MADE IN GERMANY als garantie bezien voor topkwaliteit.

Naast vele gebruikersvoordelen staat de STAEDTLER merkkwaliteit ook voor productveiligheid. Want vele van onze producten zijn ontworpen om gebruikt te worden door kinderen. Aan materialen die geen gevaar voor de gezondheid en producten die veilig zijn in het gebruik wordt hoogste prioriteit gegeven.  

De kwaliteit van onze producten wordt constant gecontroleerd. Van de eerste fasen van de ontwikkeling en de selectie van grondstoffen tot het afgewerkte product zelf en het transport, alle sectoren in de firma zijn onderworpen aan kwaliteitsnormen en worden voortdurend onderzocht.

Om ervoor te zorgen dat kinderen onbezorgd hun creativiteit de vrije loop kunnen laten, staan we erop dat onze producten voldoen aan de hoogst mogelijke veiligheidsnormen. Wij bij STAEDTLER hebben daarom vrijwillig extreem strenge minimale vereisten opgelegd aan onze ontwikkelings- en productieafdelingen. Het spreekt voor zich dat wij ook voldoen aan de strenge Europese normen. Om consumenten meer veiligheid te bieden wat betreft samenstelling, waarschuwingen en inhoud, worden STAEDTLER producten duidelijk gelabeld met eenvoudig begrijpbare symbolen.

Alle producten die ontwikkeld zijn voor kinderen zijn conform de Europese Veiligheidsrichtlijn voor Speelgoed en zijn gemarkeerd met het CE symbool. De tevredenheid en het vertrouwen van onze klanten behouden is voor ons hoogste prioriteit. De merknaam STAEDTLER staat synoniem met de belofte dat onze producten veilig en betrouwbaar zijn en dat ze door zowel kinderen als volwassenen zonder enig risico gebruikt kunnen worden.

Wanneer het gaat over onze producten en klantendienst hanteren wij hoge maatstaven. Een consequent, aanhoudend systeem van kwaliteitsmanagement garandeert dat deze normen gehaald worden. Ecologisch én efficiënt tegelijkertijd.

STAEDTLER producten zijn efficient for ecology. De bescherming van het milieu, de verbruiker en de werknemer zijn voor STAEDTLER enorm belangrijk. Een volledig geïntegreerd en uniform milieubeschermingsprogramma is een vanzelfsprekend onderdeel van onze milieufilosofie. Reeds bij de ontwikkeling van een productassortiment stellen wij de vereiste dat onze producten verenigbaar moeten zijn met het milieu, een lange levensduur moeten hebben en een voordeel moeten bieden aan de consument.  Door een zelfopgelegd eco-controle programma voldoen vele STAEDTLER producten reeds van bij het begin aan vele ecologische criteria.

Grondstoffen en energie worden zo spaarzaam mogelijk gebruikt en er wordt veel aandacht besteed aan recyclagemogelijkheden en het beperken van de afvalberg. Op deze manier hoopt STAEDTLER, een bedrijf gebaseerd op traditie, te garanderen dat onze producten en hun productie zo weinig mogelijk nadeel bezorgen aan het milieu. STAEDTLER® handelt efficient. Door het hoge milieubewustzijn vinden besparingen plaats op alle niveaus. Het doel is een vermindering van de CO2-uitstoot in alle processen.

De producten die we ontwikkelen zijn ingenieus, verenigbaar met het milieu en bovenal efficiënt voor de gebruiker.  Wij bij STAEDTLER hechten veel belang aan de levensduur van onze producten want iets dat lang mee gaat, moet voor een lange tijd niet vervangen worden. Onze klanten stellen hoge eisen aan onze producten, welke wereldwijd gekend zijn voor hun kwaliteit. Transparante en klantgerichte informatie over producteigenschappen en hun milieuvriendelijkheid sluit aan bij de servicefilosofie van ons bedrijf.

Dit heeft ook betrekking op het gebruik en weg gooien van onze producten. Ecologisch toegevoegde waarde van bij het begin. Bij STAEDTLER nemen we de volledige ecologische ketting in acht. Bestaande producten en productieprocessen worden voortdurend herzien of ze geoptimaliseerd kunnen worden en of ze voldoen aan ecologische efficiëntie. De aankoop van grondstoffen evenals de productie is gebonden aan internationale en bijzonder strenge Europese richtlijnen.

STAEDTLER werkt er intensief aan om verdere vernieuwingen te bedenken die de term efficient for ecology waardig zijn. Als één van de oudste industriële ondernemingen in Duitsland is STAEDTLER trots op zijn lange productietraditie en zal deze verstevigen en behouden in de toekomst. Om een blijvende leef- en milieukwaliteit te garanderen, zijn alle productieprocessen bij STAEDTLER onderworpen aan het motto efficient for ecology, vandaag en in de komende jaren.

Deze filosofie is een stimulatie om voortdurend te werken aan toekomstgerichte processen en productverbeteringen in het belang van de gebruiker, het milieu en de efficiëntie.