maart 2022 Responsible Office start met ROC, een lerend netwerk over Circulariteit

logo ROC

Responsible Office (RO) is een initiatief van Bosta VZW, de vakvereniging voor kantoor- en schoolartikelen, papier en papierwaren, wenskaarten, bagage, hobby en aanverwante producten. RO en Bosta streven geen commerciële belangen na. Ze willen de branche uitdagen, ondersteunen, helpen en duurzamer maken en eindgebruikers, klanten, bedrijven en overheden correcte en objectieve informatie bieden zodat deze duurzamere keuzes kunnen maken.

RO brengt de aanbieder van duurzame producten in contact met de vragende partijen. Dat doet RO op een correcte manier met objectieve informatie, onderbouwd door derde partij certificaten die zijn goedgekeurd door onze overheden en voorlopers op het vlak van milieu-betere oplossingen.

De papierindustrie staat sinds de jaren 80 van vorige eeuw op de bres voor een duurzamere productie en distributie. Getuige daarvan zijn de Europese papierfabrieken die virgin en gerecycleerd papier fabriceren zonder schade toe te brengen aan het milieu. Dat doen ze onder andere met gesloten waterkringlopen met eigen waterzuiveringsinstallaties en duurzaam beheerde bossen en het chloorvrij bleken van papierpulp. Deze aanpak is uniek in de wereld.
Maar we willen meer…

RO wil een sterke stimulans geven aan circulariteit in deze branche.

Wat RO geleerd heeft als facilitator in de GDCA (Green Deal Circulair Aankopen) een initiatief van Vlaanderen Circulair, The Shift, VVSG en BBL, willen we verder trekken als facilitator voor het traject Responsible Office Circulair afgekort als ROC. Vlaanderen Circulair wil met raad en daad ondersteuning geven aan ROC.